Holdinger/Etik

Jernløse Boldklub er en breddeklub for børn og voksne, der vægter både fodboldmæssig udvikling og socialt samvær højt. Legen og glæden ved spillet skal være den bærende kraft.

Vi tænker ikke kun i placeringer, men fokuserer på at blive dygtigere, både med og uden bolden. Det handler ikke om hvor god den enkelte spiller er i dag – men om hvor god han/hun kan blive om et år.

Gennem det sportslige og sociale arbejde, arbejder klubben for, at sikrer en rød tråd og naturlig overgang fra børn-, til unge-, til senior- og oldboysfodbold.

I Jernløse Boldklub vil vi forbindes med god moral og etik, og derfor bør alle trænere og ledere gå foran og omtale og behandle ALLE, både modstanderhold, dommere og andre klubber med respekt.

Forud for hver kamp gives hånd og ønskes god kamp og efter kampen gives hånd og siges “tak for kampen”. Det gælder både spillere og trænere.

I omklædningsrummet skabes bånd og sammenhold. Derfor opfordrer vi alle spillere til at klæde om sammen i omklædningsrummet før og efter træning. Indregn omklædning i træningstiden, og i mødetiden før kamp.

Holdninger og handlinger for børn- og ungdomstræning

I Jernløse Boldklub arbejder vi ud fra DBU’s retningslinjer om Holdninger og handlinger www.dbu.dk/boern_og_unge/bornefodbold/om_holdninger_og_handlinger. Det er et sæt etiske retningslinjer, som DBU har udarbejdet for at fastholde så mange unge mennesker i fodbolden som muligt. Det er bestyrelsens forventning, at trænerne er bekendte med disse retningslinjer.

Hver træner har sin måde at træne på, og det respekterer Jernløse Boldklub fuldt ud.

Alle træner får udleveret kompendierne “Aldersrelateret træning” og “DBU Børnetræning, et øvelseskatalog”. Det er bestyrelsens forventning, at trænerne benytter disse i deres træning. Bestyrelsen står altid til rådighed, hvis en træner ønsker råd, vejledning og inspiration til sin træning.

Træneruddannelse er noget bestyrelsen vægter meget højt. Derfor tilbyder vi løbende trænerne kurser – se hjemmesiden under “Træneruddannelse”.